Biefstuk tartaar met groentelinten

Informatie

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Schraap de winterpeen schoon en schaaf er dunne linten van. Schaaf ook dunne linten van de courgette.
  2. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook totdat deze glazig zijn.
  3. Doe vervolgens de courgettelinten erbij en fruit het nog 2 minuten. Voeg dan de courgettelinten toe en fruit het geheel nog 2 minuten.
  4. Voeg de wittewijnazijn en de basterdsuiker toe, roer het geheel goed door en breng het op smaak met peper en zout.
  5. Meng door de 4 el olijfolie de oestersaus met de rasp en sap van de limoen.
  6. Verhit 2 el olijfolie in een andere koekenpan en bak de tartaartjes 2 tot 3 minuten per kant. Voeg het oestersausmengsel toe en warm het even door.
  7. Verdeel de groenten over vier borden, leg er de tartaartjes naast en schep er wat saus over.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 475 KCAL (1995 KJ). EIWIT: 23 G. VET: 36 G (WAARVAN 29 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 13 G.

TIP: De tartaar kan ook rauw geserveerd worden. Meng dan het (koude) oestersausmengsel door het vlees en vorm er weer een tartaartje van.