Biefstuk tartaar met groentelinten
Informatie
- 60 minuten
- 4 personen
- Rund
Ingrediƫnten
- 4 biefstuk tartaar [400 g]
- 1 winterpeen
- 1 Courgette
- 1 rode ui, dunne halve ringen
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 el wittewijnazijn
- 1 el witte basterdsuiker
- 2 el oestersaus
- Rasp en sap van een halve limoen
- 8 el olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Schraap de winterpeen schoon en schaaf er dunne linten van. Schaaf ook dunne linten van de courgette.
- Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook totdat deze glazig zijn.
- Doe vervolgens de courgettelinten erbij en fruit het nog 2 minuten. Voeg dan de courgettelinten toe en fruit het geheel nog 2 minuten.
- Voeg de wittewijnazijn en de basterdsuiker toe, roer het geheel goed door en breng het op smaak met peper en zout.
- Meng door de 4 el olijfolie de oestersaus met de rasp en sap van de limoen.
- Verhit 2 el olijfolie in een andere koekenpan en bak de tartaartjes 2 tot 3 minuten per kant. Voeg het oestersausmengsel toe en warm het even door.
- Verdeel de groenten over vier borden, leg er de tartaartjes naast en schep er wat saus over.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 475 KCAL (1995 KJ). EIWIT: 23 G. VET: 36 G (WAARVAN 29 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 13 G.
TIP: De tartaar kan ook rauw geserveerd worden. Meng dan het (koude) oestersausmengsel door het vlees en vorm er weer een tartaartje van.