Noedels met gehaktballetjes

Informatie

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Rooster de sesamzaadjes lichtbruin in een droge koekenpan.
  2. Bereid de noedels volgens de verpakking.
  3. Blancheer de sugarsnaps 3 minuten in kokend water met zout.
  4. Verhit olie in een wok en bak hierin de ui en knoflook in 3 minuten.
  5. Klop de eieren los met sojasaus en kneed dit samen met de chilipepers, de rode ui en de knoflook door het gehakt.
  6. Draai er gehaktballetjes van (doorsnede 4 cm) en bak de balletjes in olie en boter lichtbruin in 10 minuten.
  7. Snijd de (rauwe) paksoistronk in stukjes van 3 cm en verdeel dit over de borden.
  8. Doe hetzelfde met de noedels, de gebakken gehakt balletjes, sugarsnaps en sesamzaadjes.
  9. Maak af met ringetjes bosui. Blus de pan waar je de gehaktballetjes in hebt gebakken af met sherry en schenk dit over het gerecht.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1055 KCAL (4430 KJ). EIWIT: 46 G. VET: 60 G (WAARVAN 39 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 82 G.

TIP: Deze gerechten passen prima als BBQ-bijgerechten. Maak ze van tevoren klaar en warm ze op. Of eet ze koud. Ook heerlijk.