Noedels met gehaktballetjes
Informatie
- 60 minuten
- 4 personen
Ingrediƫnten
- 500 g half-omhalfgehakt
- 2 chilipepers, zonder zaadjes, fijngehakt
- 400 g eiernoedels
- 1,5 el sesamzaad, geroosterd
- 150 g sugersnaps
- 6 el arachideolie
- 1 rode ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook
- 3 eieren
- 1 klein stronkje paksoi
- 2 el sherry
- 3 el sojasaus
- 3 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
- 50 g boter
- Zout en peper
Bereiding
- Rooster de sesamzaadjes lichtbruin in een droge koekenpan.
- Bereid de noedels volgens de verpakking.
- Blancheer de sugarsnaps 3 minuten in kokend water met zout.
- Verhit olie in een wok en bak hierin de ui en knoflook in 3 minuten.
- Klop de eieren los met sojasaus en kneed dit samen met de chilipepers, de rode ui en de knoflook door het gehakt.
- Draai er gehaktballetjes van (doorsnede 4 cm) en bak de balletjes in olie en boter lichtbruin in 10 minuten.
- Snijd de (rauwe) paksoistronk in stukjes van 3 cm en verdeel dit over de borden.
- Doe hetzelfde met de noedels, de gebakken gehakt balletjes, sugarsnaps en sesamzaadjes.
- Maak af met ringetjes bosui. Blus de pan waar je de gehaktballetjes in hebt gebakken af met sherry en schenk dit over het gerecht.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1055 KCAL (4430 KJ). EIWIT: 46 G. VET: 60 G (WAARVAN 39 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 82 G.
TIP: Deze gerechten passen prima als BBQ-bijgerechten. Maak ze van tevoren klaar en warm ze op. Of eet ze koud. Ook heerlijk.